Hvorfor bruge en skimmelsvampehund?

 

 Slut med skjult skimmelsvamp

Vi bliver ofte kaldt ud til boliger udelukkende på baggrund af beboernes sygdomssymptomer. Det er nemlig meget almindeligt, at skimmelsvamp kan mærkes men hverken kan ses eller lugtes. I omkring 70 % af de ramte boliger lever skimmelsvampen skjult.

Skimmelsvampehunden Seeker er den første af sin art i Danmark og er opdrættet i samarbejde med hundeførere fra politiet og Teknologisk Institut. Hunden er opdrættet efter samme princip som narkohunde i politiet og er i stand til at opspore skjult skimmelsvamp i konstruktionerne.

Skimmelsvampehunde er i tæt familie med redningshunde, narkohunde og bombehunde og har været brugt i mere end 20 år i lande som Sverige og USA.

Seeker kan finde skjult skimmelsvamp i boliger som ellers ville være umuligt eller meget besværligt at finde. Det er sensationelt. At bruge en skimmelsvampehund går hurtigt og forvolder ingen skade på bygningen, som det er tilfældet med gængse undersøgelsesmetoder, hvor der må bores huller i vægge og lofter eller rives ting ned for at tjekke bagved. 

Seeker gennemsøger din bolig - hun markerer de steder hvor der er mest fært af skimmelsvamp.  

 

Fordelene ved en skimmelsvampehund 

Hundes lugtesans er mange gange stærkere end menneskets. Derfor kan skimmelsvampehunden Seeker lugte de gasser, som skimmelsvampene udsender og på den måde let få færten af et svampeangreb.

Hun er opdrættet og trænet i samarbejde med Teknologisk Insititut og hundeførere fra politiet og derfor ved vi med sikkerhed, at hun kan finde alle de typer skimmelsvamp, der kan gemme sig i bygninger i Danmark.

Når vi undersøger et lokale med Seeker, bruger hun sin trænede næse til at spore skimmelsvampen og markerer tydeligt, hvor kilden eller kilderne til svampeangrebet er. På den måde behøver vi kun at lave destruktive indgreb i de områder, og slipper på den måde for unødige borehuller.

 

Hvem kan have særligt glæde af en skimmelsvampehund? 

  • Offentlige institutioner

  • Private arbejdspladser

  • Private hjem

  • Andelsbolig- og ejerforeninger

  • Fredede bygninger

 

Baggrundsviden om undersøgelse for skimmelsvamp

Når professionelle i dag skal finde skjult skimmelsvamp i boliger, laver de huller i bygningen og udtager prøver derfra. Bygningen får altså huller ligesom i en ost.  Der kan komme mange ødelæggende huller i en bolig ved den metode - også steder hvor der efterfølgende ikke viser sig at være problemer med skimmelsvamp.

Hvis man ikke får boret et hul præcis der, hvor skimmelsvampen er, finder man ikke problemet. Med en skimmelsvampehund kan det problem helt undgås.

 

Hvem står bag skimmelsvampehunden?

Skimmelsvampehunden.dk er en underafdeling af skadeservicefirmaet ASAP/Skimmelteam. Vi har mange års erfaring i at lokalisere skimmelsvamp og rense de bygninger, der er ramt. Derfor kan du også hvis Seeker finder skimmelsvamp, hurtigt få et tilbud på afrensning og udbedring efterfølgende.

Simone Servais og Kevin Adler står i spidsen for Skimmelsvampehunden.dk.

De er uddannede hundeførere af professionelle hundetrænere fra politiet og har stor erfaring indenfor arbejde med skimmelsvamp og er eksaminerede skimmelteknikere.